keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Monterrey - Baños termales( Gods not dead.)

Sunnuntai. Vapaapaiva. Mina. Kolme sinkkua.

Bussi kohti Monterreyta.




talla tavalla ne bussin ovet on kokomatkan ajan auki ja tossa on se poika joka heittelee ihmisia kyytiin


Joo niin bussit, Huarazissa. Niista kerroinki. Aikamoinen kokemus ja pidin kovasti kiinni laukustani.

Ehjin nahoin ja kamoin paastiin perille. Bussi makso yhden solen ja paasy kuumille lahteille 4solee.


En ollu taalla Huarazissa oikeestaan kerinnyt tajuu sita auringon voimakkuutta, mutta tuolla ihan mukavasti otin arskaa. Tai no en ihan niin mukavasti, koska olin aikamoinen valkoinen nahtavyys perulaisten miesten mielesta. Muut oli varautunut tahan pukeutumalla toppiin ja shortseihin, mutta ma en halunnu nolorajoja. Seuraavalla kerralla otan mieluummin rajat, kun katseet. Vaikee kuvailla, se ei ollut ollenkaan kun Suomessa etta tavallaan on otettu jollain tavalla, ehei se oli oikeestaan painostavaa ja turvatonta.

Esim. yhdessa vaiheessa laitoin silmat kiinni ja olin vaan ja nautin, kunnes yhtakkia tunsin sellasen pistavan katseen ja varovasti raotin silmia ja ma lupaan joku perulainen parikymppinen oli viiden sentin paassa musta. Aika nopeesti mua puolustettiin ja sille sanottiin etta voisitko menna vahan kauemmas ja kunnioittaa mun ystavaa. Perulaiset on siita mukavia etta ne heti tottelee.Noot. Se liikahti ehka pari senttii toiseen suuntaan( ja lopulta mun oli pakko vaan menna suihkun kautta pukeutuu.)


Inhottavaa kun katukoirat ja miehet saa tolla tavalla liikutella mua kun shakkinappulaa...


Miehista huolimatta pystytettiin arskaleiri ruohikolle ja juteltiin kaikenlaista mukavaa. Toista ja vahan pojista. Kuten sanoin, ei oo valii ootko 30 vai 20 vai 10, pojat on in.


Mulle sanottiin etta enneku kerkeet jarkyttyy, niin vesi ei ole taynna ihmisten jatteita, vaan se tulee sielta maasta ja siks on ruskeeta(toivon…) Oikeesti uikkarit oli ihan ruskeeks varjaytyny jalkeen ja iholla hengaili ruskeita maahippusia. Mutta ah se vesi, se oli lamminta. Ja sita poolia ymparoi ihan mahtavat vuoret ja puut!




Oli kylla ihan mahtava paikka, tuli jotenkin mieleen elokuva, Piin elama( ja se on ihan huikee, ja jos ootte nahny niin osaatte ehka kuvitella kuinka nautin elamasta. ja jos ette oo, niin suosittelen kattoo, huikee elokuva!) Aasinsilta, yks ilta taalla tuli Piin elama telkusta! Ja yllatyin positiivisesti duppauksista. Ei naurattanut yhtaan ne aanet, ihanku se ois aina aluks ollu espanjaks. Eikai vaan? Oi mutta ah.


Oho hups tastahan tulee kohta inception, tekstin sisalla teksti, jonka sisalla teksti...


Niin siella oli ihan vihreeta! Ja niin kaunista! (mullon kuvia, mutta ei johtoa, lisaan myohemmin) Sita ennen saatte kuvitella. Vuoria, palmuja, perulaisia, kuumaa vetta, pukkareita vieri vieressa ja mies uimalakki paassa verryttelemassa kasiaan valmiina suoritukseen.




Lopuks sain viela lampiman suihkun! Ah se oli vahanku palkinto mulle viikosta selviytymisesta.




Sitten mentiin viela meidan tulevalle haapaikalle(vitsivitsi, vahan kallista lentaa tanne asti, mutta meidan kaikkien mielesta se olis niin otollinen ja kaunis venue!) syomaan. Se ravintola sijaitsi niinku sisalla ja ulkona nakymat oli priceless.




Kelaa nyt, milta tuntuis syoda parhaita ranskiksia ja kanaa ja kattella vuoria auringonpaisteessa. Eika ollut korianteria! Sit siella oli vahanku sellasia paviljonkei ja ihana sopo lasten leikkipaikka keinuineen.

Yhdessa vaiheessa alko sataa viela ihan sellaisia pienenpienia vesihippusia jotka hadin tuskin tuntu iholla. Ja ajattelin etta tassa nyt on Jumala.


Koska rakastuin tohon paikkaan, niin menin Sarahin kanssa viela uudestaan keskiviikkona. Mutta keskiviikko olikin kaikkien vapaapaiva ja lastenallas oli suljettu koska siella oli nahty kaarme. (Kukanyt valttais niin upeeta mestaa, niin, ei kukaan.)


Ja allas oli taynna lapsia opettelemassa uimaan. Vetta vaan roisku mun kasvoille ja en meinannut kuulla mitaan, mutta musta oli sydantalammittavaa etta vanhemmat antaa ison panoksensa opettamalla lapsia uimaan. Koska taalla varmaan joka kolmas on uintitaidoton. Mutta mulla ja Sarahilla oli hyvat keskustelut ja toisen gringan kautta( joka on tosin ollut Perussa 6v) ja sen kokemusten kautta ymmarsin ihan uudella tavalla kaiken. Miten Perulaiset luulee etta jokainen valkoihonen on rikas. Miten ne ei oo matkustanut valttamatta ikina kotoa pidemmalle.(Joten mun lentokonetoverukset oli ihan uskomaton johdatus Jumalalta ja ne oli ehka Perun rikkaimistoo). Ja vaikka ja mita! Lisaks nahtiin isa ja poika viettamassa vapaapaivaa ja isa saippuoi sita lasta. Ja kuulemma toi on aika harvinainen naky. Mun sydan jonkun takia aina hymyilee kun naan isan ja pojan. Yks paiva nain isan mopolla ja pikkupojan sen kyydissa.

Jopas jotakin, sepustelen taas ihan kunnolla.


Keskiviikko jatku silla tavalla etta illalla mentiin Sarahin kampille kattoo Gods not dead( tatakin suosittelen, loytyy netflix) isolla seurakuntaporukalla. Naposteltiin ja juteltiin. Oikeesti ihan mahtavaa kun netflix lagas, niin KUKAAN ei valittanut yhtaan, ei sanonut yhden yhtakaan sanaa vaan sen sijaan iloisesti tokas etta nonni nyt on hyva aika hakea naposteltavaa, menna pissalle ja seurustella. Voi Suomi otetaanko mallia?

Lopuks viela oli pieni loppukeskustelu elokuvasta. Miten joku toimi hyvin, enta huonosti, mika kosketti, mita ois voinut tehda toisin jne. Ihan loistava tapa paasta sisaan elokuvaan ja omiin ajatuksiin. Jos jokaisen elokuvan kohdalla tekis noin, niin ois niin paljon fiksumpi!


Kaikenkaikkiaan ihana dia libre!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti